Forum to coroczne spotkanie profesjonalistów i pasjonatów, poświęcone najlepszym praktykom z zakresu zarządzania jakością w branży FMCG, które jest sposobnością do dyskusji o bieżących wyzwaniach, zdobycia nowych inspiracji oraz pogłębienia wiedzy i wymiany doświadczeń w gronie EKSPERTÓW.
Podczas trzech intensywnych dni zostały poruszone tematy:
- Praktyczne podejście do rozwoju i kształtowania kultury bezpieczeństwa żywności w organizacji – Farm Frites Poland SA: Malgorzata Koniuszy, Szef Działu, Zarządzania Jakością i Bezpieczeństwem Żywności.
- Zintegrowany System Zarządzania Jakością Top-Thimm Opakowania: Bogusława Olszewska, Pełnomocnik Zarządu ds. Zarządzania Jakością.
- Digitalizacja zbierania wyników kontroli jakości Truvant Europe: Agata Iwańska, Main Quality Assurance Specialist
- Rola kompetencji zespołów jakości – quality assurance
- Reklamacja jest szansą – zarządzanie procesem w praktyce Kompania Piwowarska: Anita Zandecka, Kierownik ds. Reklamacji.
- Opakowanie produktu kosmetycznego jako priorytet bezpieczeństwa dla konsumenta GBA Group POLSKA: dr inż. Magdalena Garbolińska, Dyrektor Laboratorium Kosmetycznego.
- Weryfikacja dokumentów jakościowych dla opakowań zadrukowanych i z recyklingu
- Sustainability w kontekście jakości i bezpieczeństwa produktu – surowce wtórne w opakowaniach Polska Izba Odzysku i Recyklingu Opakowań PIOIRO: Konrad Nowakowski, Prezes, Doradca ds. ekoprojektowania, opakowań i środowiska.
Partnerem Forum była Kompania Piwowarska, Browar Dojlidy, którego rozwiązania mogliśmy zobaczyć podczas wizyty.
Zarówno wizyta w Browarze, jak i całe Forum, zostały fantastycznie ocenione jako ciekawe, inspirujące, dobrze zorganizowane i na wysokim poziomie merytorycznym – o czym świadczą wyjątkowo wysokie noty uzyskane przez prelegentów – średnia dla wszystkich 5,6.