QUALITY TOUR BRANŻY FMCG
22 października 2024 - 24 października 2024 (3 dni)
Warszawa
Zarejestruj się

QUALITY TOUR BRANŻY FMCG

Katarzyna Dutkalska
Katarzyna Dutkalska
Conference Director
Pobierz broszurę

Szanowni Państwo,

Z ogromną przyjemnością zapraszam Państwa na „Quality Tour branży FMCG”, które odbędzie się w dniach 22-23-24 października 2024 roku w Warszawie.

Podczas Quality Tour odbędą się dwie wizyty jakościowe – będziemy mieć wyjątkową możliwość zwiedzania nowoczesnych zakładów: Cetes (GRUPA ORIFLAME) oraz Frito Lay.

Nasi doświadczeni eksperci przeanalizują na przykładach zagadnienia i trendy, które w ostatnim czasie mają ogromne znaczenie w obszarze jakości: ewolucję modelu zarządzania jakością, transformacje systemów, nowe technologie, korzyści i wyzwania związane z zarządzaniem zmianą mającą wpływ na jakość i bezpieczeństwo żywności.
Omówimy proces zarządzania niezgodnościami jakościowymi, wdrażanie digitalizacji i jej wpływ na dokładność zbieranych danych, efektywność procesów wytwarzania i jakość produktu.
Bezpieczny produkt i opakowanie to kształtowanie kultury jakości i bezpieczeństwa, rzetelne i nowoczesne narzędzia ciągłego doskonalenia w zakładzie i całym łańcuchu dostaw.

Praktyczne wskazówki dla producentów związane z uwarunkowaniami prawnymi będą dotyczyły certyfikacji zrównoważonych opakowań i produktów, znakowania żywności, oświadczeń żywieniowych i oświadczeń marketingowych na etykietach produktów z branży spożywczej i kosmetycznej.
Program dopełnią warsztaty dotyczące prawidłowego przygotowania etykiet produktów.

Quality Tour to spotkanie profesjonalistów i pasjonatów, poświęcone najlepszym praktykom z zakresu zarządzania jakością w branży FMCG, które jest sposobnością do zobaczenia wdrożonych rozwiązań na żywo, zdobycia nowych inspiracji, dyskusji i pogłębienia wiedzy oraz wymiany doświadczeń w gronie EKSPERTÓW.

Gorąco Państwa zachęcam!

W przypadku pytań jestem do Państwa dyspozycji pod adresem kdutkalska@movida.com.pl.

na żywo
na żywo
wymiana wiedzy i doświadczeń
wymiana wiedzy i doświadczeń
meritum klasy master
meritum klasy master
wybrane aspekty prawne
wybrane aspekty prawne

Co w programie?

O TYM BĘDZIEMY ROZMAWIAĆ:

  • ZARZĄDZANIE JAKOŚCIĄ w procesach produkcyjnych – NARZĘDZIA,  WYZWANIA, OSIĄGNIĘCIA
  • KLUCZOWE ELEMENTY TRANSFORMACJI MODELU zarządzania jakością „od kontroli do zapewnienia”
  • DIGITALIZACJA – wpływ na DOKŁADNOŚĆ zbieranych DANYCH, EFEKTYWNOŚĆ PROCESÓW wytwarzania i JAKOŚĆ PRODUKTU
  • PLAN rozwoju KULTURY BEZPIECZEŃSTWA żywności
  • AUDYTY WEWNĘTRZNE – czego normy nie wymagają
  • ZARZĄDZANIE ZMIANĄ w procesach produkcyjnych mających wpływ na JAKOŚĆ I BEZPIECZEŃSTWO ŻYWNOŚCI
  • CERTYFIKACJA ZRÓWNOWAŻONYCH OPAKOWAŃ I WYROBÓW W OPARCIU O STANDARD ISCC+
  • ZNAKOWANIE ŻYWNOŚCI w świetle wymagań rozporządzenia 1169/2011 – NAJNOWSZE WYMAGANIA I INTERPRETACJE
  • OŚWIADCZENIA żywieniowe i marketingowe
  • WERYFIKACJA ETYKIET – WARSZTATY
Co w programie

Do kogo kierujemy to wydarzenie?

Do kogo kierujemy to wydarzenie

Na TOUR spotkają Państwo:

  • Dyrektorów i Kierowników ds. Jakości
  • Dyrektorów i Kierowników ds. Zapewnienia Jakości
  • Dyrektorów i Kierowników ds. Kontroli Jakości
  • Pełnomocników Zarządu ds. Jakości
  • Pełnomocników ds. Systemów Zarządzania Jakością
  • Audytorów
  • Dyrektorów i Kierowników ds. Produkcji
  • Quality Managers
  • Quality Assurance Managers
  • QHSE Managers
  • Głównych Specjalistów/Specjalistów ds. Jakości i Bezpieczeństwa Żywności
  • Głównych Specjalistów/Specjalistów ds. Zapewnienia Jakości
  • Managerów, Kierowników, Koordynatorów ds. rozwoju opakowań
  • osoby odpowiedzialne za nadzór nad systemami zarządzania i zapewnienia jakości w firmie

Prelegenci

Monika Grzebalska
Monika Grzebalska
Manager Global ‘Food Compliance’ Projects SGS, Poland Food Labelling Department Coordinator, Health & Nutrition SGS
SGS Polska Sp. z o.o.
Maciej Krogulec
Maciej Krogulec
Koordynator ds. Zapewnienia Jakości i Technologii Opakowań
Cetes Cosmetics Poland Sp. z o.o.
Izabela Łuszczewska
Izabela Łuszczewska
Dyrektor Zapewnienia Jakości
Cetes Cosmetics Poland Sp. z o.o.
Monika Missala-Zawadka
Monika Missala-Zawadka
Manager ds. Kontroli Jakości
Pepsico Polska Sp. z o.o.
Piotr Nowacki
Piotr Nowacki
Food Services Manager
SGS Polska Sp. z o.o.
Marta Siwiec
Marta Siwiec
Konsultant, Trener
Quality Time
Anna Wartalska
Anna Wartalska
Dyrektor Zapewnienia Jakości
Kwidzyn Sp. z o.o.
Bartosz Wnuk
Bartosz Wnuk
Konsultant
4 Results Sp. z o.o.

Partnerzy wydarzenia

PARTNERZY MERYTORYCZNI

Ikonka
produkty kosmetyczne
Ikonka
szwedzka grupa Oriflame
Ikonka
5 zakładów produkcyjnych w Polsce, Chinach i Indiach
Ikonka
100% re-cycling generowanych odpadów, zielona energia i minimalizacja zużycia wody
Ikonka
GMP (ISO 22716), ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001, Gold EcoVadis oraz członek Sedex (Supplier Ethical Data Exchange)

CETES COSMETICS JEST PRODUKCYJNĄ DYWIZJĄ SZWEDZKIEJ GRUPY ORIFLAME.
W skład Cetes Cosmetics wchodzi 5 zakładów produkcyjnych zlokalizowanych w Polsce, Chinach i Indiach. W fabrykach Cetes Cosmetics wytwarzane są produkty kosmetyczne i suplementy diety.
Największym zakładem Cetes Cosmetics jest polska fabryka mieszcząca się w Ursusie.

ZATRUDNIENIE

Zakład w Ursusie (Cetes Cosmetics Poland) powstał w 1992 i obecnie zatrudnia ponad 300 pracowników.

PRODUKCJA

Produkcja realizowana jest w dwóch wydziałach: Produkcja Kosmetyków oraz Oddział Wód Toaletowych. 

Zakład posiada 15 zbiorników produkcyjnych o średniej pojemności 2 tony oraz 21 linii napełniających.

W zakładzie wytwarzane są kremy, balsamy, toniki, maski, szampony, żele do kąpieli, podkłady do makijażu, maskary, pasty do zębów oraz wody toaletowe. Masy kosmetyczne napełniane są w butelki, tuby, słoiki i saszetki. Zakład w głównej mierze realizuje zamówienia grupy Oriflame, jednak od wielu lat świadczy również usługi w zakresie contract manufacturing, private label i pełnego rozwoju nowych produktów. Na terenie Zakładu istnieje R&D, które opracowuje innowacyjne receptury oparte na naturalnych składnikach pochodzących ze zrównoważonych źródeł.
Obecnie w portfelu posiada ponad 1000 produktów i co roku wdraża ponad 200 nowych produktów.

Jako firma ze szwedzkimi korzeniami kieruje się zasadą, że człowiek jest największą wartością organizacji. Działa zgodnie z wartościami: Współpraca, Kreatywność, Dbałość i Zaangażowanie.

Dokłada też starań i podejmuje wiele działań, by w jak najmniejszym stopniu negatywnie wpływać na środowisko. Wszystkie fabryki Cetes Cosmetics deklarują 100% re-cycling generowanych odpadów oraz 0 odpadów wyrzucanych na wysypiska. Korzystamy z zielonej  energii i minimalizujemy zużycie wody.

CERTYFIKATY

Cetes Cosmetics Poland ma wdrożone wiele systemów poświadczonych certyfikatami:

GMP ( ISO 22716), ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001, Gold EcoVadis oraz jest członkiem Sedex (Supplier Ethical Data Exchange). Regularnie wspiera działania wielu fundacji, między innymi Fundację Piękniejsze Życie.

Ikonka
branża spożywcza (chipsy ziemniaczane)
Ikonka
USA
Ikonka
4 linie produkcyjne (w tym największa linia produkcyjna chipsów w Pepsico), wydajność: 68 mT, 4 rodzaje chipsów, 34 smaki, 145 SKU
Ikonka
FSSC oraz AIB
Ikonka
Polska - Rynkiem roku 2018, Fortune's World 2017, Carbon Disclosure Project (CDP), 7. rok z rzędu (2017)

PepsiCo jest amerykańską firmą, której produkty dostępne są w ponad 200 krajach i regionach na całym świecie, a każda z 22 najlepiej sprzedających się marek generuje w ciągu roku przychody przekraczające jeden miliard dolarów amerykańskich.

Prowadząc działalność w ponad 100 krajach, PepsiCo zatrudnia 59 000 pracowników, dla których nadrzędnym celem jest doskonałość we wszystkich podejmowanych działaniach, innowacyjne podejście oraz otwartość na oczekiwania konsumentów. Jest wiodącym producentem słonych przekąsek, produktów zbożowych do spożycia na gorąco, a także soków, jak również drugim po względem wielkości producentem napojów gazowanych i przetworów mlecznych.

PARTNERZY

W całej działalności kluczową role odgrywa rolnictwo – PepsiCo współpracuje z ponad 3900 rolnikami, aby móc pozyskiwać najwyższej jakości ziemniaki, owies, kukurydzę, jabłka, orzechy i mleko. W ramach Programu Zrównoważonego Rolnictwa ściśle współpracuje z rolnikami na całym świecie.

WYBRANE NAGRODY I  WYRÓŻNIENIA

  • Polska – Rynkiem roku 2018 

Polska została uznana za Rynek Roku! Oznacza to, że ze wszystkich rynków PepsiCo na całym świecie, Polska jest najlepszą jednostką, która zapewnia stałą wydajność w wielu okresach

  • Fortune’s World

Lista najbardziej podziwianych firm świata – Fortune’s World’s Most Admired Companies (2017)

  • Carbon Disclosure Project (CDP)

Wyróżnienie w Carbon Disclosure Project (CDP) – 7. rok z rzędu (2017)

Wszystkie : https://www.pepsicopoland.com/o-firmie/Nagrody-i-wyr%C3%B3%C5%BCnienia

 

Frito Lay Grodzisk Mazowiecki należący do koncernu Pepsico

PRODUKCJA

Zakład pracujący od 1993 roku obecnie wyposażony jest w zaawansowane linie technologiczne, które umożliwiają precyzyjne i efektywne przetwarzanie ziemniaków na chipsy.
Proces produkcji zaczyna się od starannej selekcji surowców – najwyższej jakości ziemniaki trafiają na linie produkcyjne. Podczas procesu produkcji stosowane są nowoczesne technologie, m.in automatyczne sortowanie zarówno ziemniaków, jak i chipsów, automatyczne pakowanie, które zapewniają jednolitość produktu końcowego.

W procesie smażenia używane są wysokiej jakości oleje, a temperatura i czas smażenia są precyzyjnie kontrolowane, aby zapewnić doskonałą chrupkość i smak chipsów. Każda partia jest systematycznie kontrolowana pod kątem zawartości tłuszczu, wilgotności i innych kluczowych parametrów.

CERTYFIKATY

Zakład posiada CERTYFIKATY FSSC oraz AIB potwierdzające zgodność z międzynarodowymi standardami jakości.

 

FABRYKA W PIGUŁCE

  • 4 linie produkcyjne
  • MZPC50 HOW największa linia produkcyjna chipsów w Pepsico
  • wydajność: 68 mT
  • 4 rodzaje chipsów
  • 34 smaki
  • 145 SKU

 ZATRUDNIENIE: 512 pracowników

 WDROŻONE NARZĘDZIA

  • monitoring wyników w ujęciu dziennym, tygodniowym – QCDM
  • 5S, lean
  • SYSTEM gSFT do monitorowania i wprowadzania wyników jakościowych i efektywnościowych
  • AUTOMATYCZNA paletyzacja, ROBOTYZACJA

 INNOWACJE OGRANICZAJĄCE ZUŻYCIE MEDIÓW

  • odzyskiwanie ciepła wyprowadzanego kominem ze smażalnic – ogrzewanie budynku
  • lampy LED
  • zamiana odzyskiwanego ciepła w chłód
  • oddawanie produktu ubocznego nie zawierającego białka zwierzęcego na paszę dla zwierząt

Gdzie się spotykamy?

 

 

Konferencja odbędzie się w Arche Hotel Puławska Residence.

Hotel jest położony przy głównych warszawskich ulicach – w niewielkiej odległości od centrum miasta i Międzynarodowego Lotniska Fryderyka Chopina.

ul. Puławska 361, 02-801 Warszawa
tel: +48 22 241 75 00,   +48 530 989 986

Gdzie się spotykamy?

Koszty uczestnictwa

Cena uczestnictwa obejmuje:

• Merytoryczną wartość spotkania
• Przejazd do zakładów w obie strony
• Wyżywienie (przerwy kawowe, obiady) oraz wspólne kolacje networkingowe
• Materiały w formie pisemnej
• Materiały w formie elektronicznej do pobrania ze STREFY UCZESTNIKA podczas oraz po spotkaniu

4350 PLN
+ 23% VAT
Cena obowiązuje do
10 października 2024
4650 PLN
+ 23% VAT
Cena obowiązuje od
11 października 2024
  • Ilość miejsc jest ograniczona. W przypadku osiągnięcia limitu miejsc Organizator zastrzega sobie prawo do zakończenia przyjmowania zgłoszeń w dowolnym momencie.
  • Przy zgłoszeniu dwóch osób - rabat 5%,
  • przy zgłoszeniu trzech lub więcej osób - rabat 7%.

WARUNKI UCZESTNICTWA

POTWIERDZENIE I WARUNKI UCZESTNICTWA

  • Po otrzymaniu wypełnionego formularza opiekun z ramienia MOVIDA prześle potwierdzenie przyjęcia zgłoszenia oraz fakturę. Uczestnik otrzyma dostęp do Strefy Uczestnika w celu wypełnienia indywidualnej ankiety zawierającej informacje dotyczące preferowanych posiłków, materiałów i certyfikatu oraz do Regulaminu zwiedzania.

Rezygnacja, odwołanie, zmiana uczestnika

  • Rezygnacja ze zgłoszenia wymaga wypełnienia Formularza rezygnacji oraz potwierdzenia tejże rezygnacji przez Organizatora.
  • W przypadku odwołania zgłoszenia w terminie 14 dni lub krótszym przed rozpoczęciem wydarzenia wpłata na poczet uczestnictwa nie podlega zwrotowi. Nieodwołanie uczestnictwa i niewzięcie udziału w wydarzeniu spowoduje obciążenie pełnymi kosztami uczestnictwa.
  • Rezygnacja z udziału w terminie 14 dni przed rozpoczęciem wydarzenia, lub krótszym, powoduje powstanie zobowiązania pokrycia pełnych kosztów udziału na podstawie faktury Organizatora.
  • W terminie do 2 dni roboczych przed rozpoczęciem wydarzenia można dokonać zmiany uczestnika. Należy wówczas niezwłocznie powiadomić Organizatora wypełniając Formularz zmiany uczestnika.

Szczegóły organizacyjne

  • W przypadku wizyt/y referencyjnej/nych uczestnik otrzyma Regulamin zwiedzania najpóźniej 5 dni przed wydarzeniem. Podpis na liście obecności jest równoznaczny z jego akceptacją.
  • Uczestnik zezwala na przechowywanie, reprodukcję, adaptację i publikację zdjęć i nagrań z wydarzenia przez MOVIDA i partnerów wydarzenia z zastrzeżeniem, że będą wykorzystane jedynie w celach informacyjnych lub wizerunkowych. Wizerunki te mogą być publikowane na stronach internetowych MOVIDA, partnerów wydarzenia oraz podmiotów trzecich, które promują wydarzenie. Uczestnik zostaje poinformowany, że nie będzie mieć prawa do wynagrodzenia za wykorzystanie zdjęć i nagrań. Zgoda udzielana jest na czas nieokreślony.
  • MOVIDA zastrzega sobie prawo do odwołania wydarzenia i zmian w programie z przyczyn niezależnych od Organizatora. W przypadku odwołania wydarzenia koszty uczestnictwa zostaną zwrócone lub zaproponowany zostanie udział w innym wydarzeniu.
  • Opłata za wydarzenie obejmuje dokumentację, posiłki i napoje, w tym udział w kolacjach networkingowo-integracyjnych.
  • Cena nie zawiera kosztów noclegu oraz parkingu.
  • Podając w formularzu adres e-mail wyrażam zgodę na otrzymywanie informacji od MOVIDA Sp. z o.o. s.k.
  • MOVIDA oświadcza, że jest czynnym płatnikiem VAT.

Polityka prywatności

CO DALEJ?

Co dalej?

Opieka nad Państwa zgłoszeniem i uczestnictwem

Marcin Horodelski
Marcin Horodelski
Szef Sprzedaży, Kierownik Operacyjny
mhorodelski@movida.com.pl
+48 791 256 634
+48 22 626 02 62

Wydarzenia z poprzednich lat

17 września 2024 - 19 września 2024 (3 dni),
Chorzów

QUALITY TOUR

#jakosc
26 września 2023 - 28 września 2023 (3 dni),
Wałbrzych

Quality TOUR

#jakosc
25 kwietnia 2023 - 27 kwietnia 2023 (3 dni),
Białystok

X FORUM MANAGERÓW JAKOŚCI BRANŻY FMCG

#jakosc
20 września 2022 - 22 września 2022 (3 dni),
Poznań

QUALITY TOUR 2022

#jakosc
10 maja 2022 - 12 maja 2022 (3 dni),
Warszawa

FORUM MANAGERÓW JAKOŚCI FMCG

#jakosc
20 maja 2021 - 21 maja 2021 (2 dni),
ON-LINE

e-Jakość - VIII Forum Managerów Jakości Branży FMCG

#jakosc

Wydarzenia podobne

26 listopada 2024 - 28 listopada 2024 (3 dni),
Poznań

FORUM JAKOŚĆ DOSTAWCÓW

#jakosc
17 września 2024 - 19 września 2024 (3 dni),
Chorzów

QUALITY TOUR

#jakosc
14 maja 2024 - 16 maja 2024 (3 dni),
Częstochowa

VIII FORUM JAKOŚĆ DOSTAWCÓW

#jakosc
26 września 2023 - 28 września 2023 (3 dni),
Wałbrzych

Quality TOUR

#jakosc